У Харкові прощаються з Кернесом - відео

Перші особи держави на прощання з Кернесом не приїхали
23 Грудня, 09:25 296

У Харківському академічному театрі опери та балету відбувається прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом, який помер 17 грудня від ускладнень коронавірусу.

Про це повідомив канал Pavlovsky.News.

До оперного театру попрощатися з Кернесом приїхав міський голова Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка). Крім того, присутні також нардеп Вадим Новинський (досьє Вадима Новинського) та колишній очільник Харківської ОДА Михайло Добкін.

Вхід до оперного театру вільний. Труна з тілом Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) стоїть у холі. Під будівлею театру чергує поліція, на фасаді театру висить велике фото Кернеса.

Як повідомлялося, вчора відбувалася репетиція похорону Кернеса із залученням військових-курсантів. Однак, потім наказ про їхню участь скасували, пояснивши це тим, що на церемонії не буде перших осіб держави.

З Кернесом прощатимуться до 13 години, після чого його поховають на алеї почесних громадян на другому міському цвинтарі. Могила Кернеса буде поруч із похованнями колишніх голів ОДА Олександра Масельського та Євгена Кушнарьова.

Додамо, що о 7 годині ранку Кернеса вже відспівали у Благовіщенському соборі. Туди пускали лише за перепустками, службу транслювали на великому екрані перед собором.

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила, що виконувачем обов'язки мера Харкова замість померлого Кернеса стане секретар харківської міської ради Ігор Терехов.

Ввечері 21 грудня тіло Кернеса доставили до Харкова з Берліна.

Читайте також

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.