Тіло Кернеса доставили до Харкова – відео (оновлено)

У Харкові приземлився літак з Берліна з тілом Кернеса
Тіло Кернеса доставили до Харкова – відео (оновлено)
Геннадій Кернес (фото: УНІАН)
21 Грудня 2020, 19:42
читать на русском

Щойно в аеропорту Харкова приземлився літак з Берліна з тілом мера Геннадія Кернеса, який помер 17 грудня від ускладнень коронавірусу.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Борт приземлився в Харкові о 19.24. Цим же літаком прибули також родичі мера, які супроводжували тіло з Берліна.

Літак зустрічали місцеві чиновники і соратники Кернеса. До VIP-терміналу аеропорту прибули секретар Харківської міськради Ігор Терехов, заступник мера Євген Водовозов, ексглава Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Новобаварського району Тетяна Цибульник.

Біля термінала чергує карета швидкої і два поліційних патруля.

Читайте також

Як стало відомо, нині кортеж з посадовців і машина з тілом Кернеса виїхали з аеропорту Харкова.

 

Нагадаємо, з мером Харкова Геннадієм Кернесом прощатимуться в середу у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка. Відспівувати мера будуть у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі.

Міська влада очікує, що попрощатися з Кернесом (досьє Геннадія Кернеса) прийде багато людей, тому церемонію розтягнуть на чотири години. При цьому у мерії наголосили на дотриманні карантинних вимог.

Церемонію відспівування і громадянську панахиду транслюватимуть на екранах в соборі й в фоє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Кернеса поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день похорону рух транспорту частково перекриють.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.

1