Стало відомо, де і коли ховатимуть Кернеса

Кернеса поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2
Стало відомо, де і коли ховатимуть Кернеса
Ігор Терехов (Фото: Харківська міська рада)
17 Грудня 2020, 18:00
читать на русском

З мером Харкова Геннадієм Кернесом, який помер сьогодні вночі, прощатимуться наступного тижня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка.

Про це сьогодні, 17 грудня, на нараді в мерії повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За словами Терехова, точна дата похорону поки невідома, оскільки все залежить від формальних процедур у Німеччині, щоби привезти тіло Кернеса в Україну. Попередньо планується, що ховатимуть Кернеса у вівторок, середу або, максимум, у четвер.

Перед цим борт із тілом Кернеса (досьє Геннадія Кернеса) зустрінуть в Міжнародному аеропорту "Харків". Відспівувати мера будуть у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі, а громадянська панахида відбудеться в оперному театрі.

Міська влада очікує, що попрощатися з Кернесом прийде багато людей, тому церемонію розтягнуть на чотири години. При цьому у мерії наголосили на дотриманні карантинних вимог.

Ми очікуємо величезну кількість людей, тому нам потрібно дотриматися усіх карантинних заходів. Усі мають бути в масках, повинна витримуватися соціальна дистанція, тому церемонію прощання ми проводитимемо близько чотирьох годин, - розповів Терехов.

Церемонію відспівування і громадянську панахиду транслюватимуть на екранах в соборі й в фоє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Кернеса поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день похорону рух транспорту частково перекриють.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила, що виконувачем обов'язки мера Харкова замість померлого Кернеса стане секретар харківської міської ради Ігор Терехов.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.