У Харкові репетирують похорон Кернеса – відео

Репетиція похорону Кернеса відбувається під оперним театром
У Харкові репетирують похорон Кернеса – відео
Кернес Геннадій (фото: Facebook)
22 Грудня 2020, 14:54
читать на русском

У Харкові під театром опери та балету репетирують похорон міського голови Геннадія Кернеса, який відбудеться завтра, 23 грудня.

Відео репетиції оприлюднило Суспільне. Харків.

На відео видно, як курсанти університету повітряних сил імені Івана Кожедуба в захисних масках повільно крокують по сходах Харківського академічного театру опери та балету ім. Лисенка, репетируючи церемонію прощання з Кернесом (досьє Геннадія Кернеса).

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила, що виконувачем обов'язки мера Харкова замість померлого Кернеса стане секретар харківської міської ради Ігор Терехов.

З Кернесом прощатимуться в середу у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка. Відспівувати мера будуть у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі.

Читайте також

Міська влада очікує, що попрощатися з Кернесом прийде багато людей, тому церемонію розтягнуть на чотири години. При цьому у мерії наголосили на дотриманні карантинних вимог.

Мера поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день похорону рух транспорту частково перекриють.

Ввечері 21 грудня тіло Кернеса доставили до Харкова з Берліна.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.

1