У Харкові та Дніпрі затримали 500 тонн контрабандних морепродуктів

Вартість контрабанди сягає 62 млн грн
У Харкові та Дніпрі затримали 500 тонн контрабандних морепродуктів
Контрабанда морепродуктів (Фото: Держприкордонслужба)
2 Грудня 2020, 21:58
читать на русском

У Харкові та Дніпрі викрили злочинну схему перевезення морепродуктів через державний кордон.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Контрабандисти ввозили в Україну з країн Східної Азії морепродукти із заниженням або ухиленням від сплати митних платежів. Надалі, продукти значними партіями розповсюджувались на внутрішньому ринку з порушенням податкового законодавства України.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів, а також в офісах і на складах правоохоронці вилучили господарську документацію та значні партії товарно-матеріальних цінностей іноземного виробництва загальною масою понад 500 тонн. Попередня вартість вилученого складає близько 62 мільйонів гривень.

Тривають подальші слідчо-розшукові заходи.

Читайте також

Нагадаємо, 29 жовтня в Одеському морському порту "Південний" правоохоронці знайшли партію наркотиків вартістю понад 10 млн доларів, яка була захована у контейнері з бананами. Наркотики прибули  в Україну з Еквадору. 45 брикетів з кокаїном заховали у конструктивних порожнинах – вентиляційних люках одного з контейнерів. Усі брикети були зі своїм фірмовим маркуванням у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату.

18 листопада в Одесі Служба безпеки України попередила контрабанду партії кокаїну з Південної Америки. Вартість вилучених наркотиків становить майже 4 мільйони доларів США за тіньовими розцінками.

1