У Харкові затримали снайпера "ЛНР"

Йому повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України
У Харкові затримали снайпера "ЛНР"
Снайпер “ЛНР” (Фото: СБУ)
24 Листопада 2020, 17:36
читать на русском

Служба безпеки України викрила колишнього учасника  терористичної організації "ЛНР", який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Оперативники встановили, що у 2015 році мешканець Харкова вступив до лав незаконного збройного формування і був призначений "командиром відділення 6 окремого мотострілецького козачого полку імені Платова". Потім за власним бажанням перевівся до розвідувальної роти, пройшов спеціальну снайперську підготовку й отримав посаду "розвідник-снайпер".

З серпня 2015 до липня 2016 року складі диверсійних груп фігурант виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України в районі Золотого.

Звільнившись зі "служби" у бойовиків, зловмисник повернувся до Харкова, де працював на тимчасових роботах, намагаючись не потрапляти у поле зору правоохоронців.

Колишньому бойовику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, які передбачають відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у не передбачених законом збройних формуваннях.

Читайте також

Нагадаємо, 29 жовтня Служба безпеки України спіймала у Києві чоловіка, який входив до лав незаконних збройних формувань терористичної організації "ЛНР", а також брав участь у бойових діях проти сил АТО.

Також контррозвідники Служби безпеки України викрила факти примусового схилення мешканців тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганської області до участі у протиправній діяльності терористичних угруповань так званої "ЛНР".

1