У Херсонській області стався вибух біля будинку депутата міської ради

Невідомий кинув гранату РГД-5 на його подвір'я
У Херсонській області стався вибух біля будинку депутата міської ради
Вибухотехніки (Фото: Нацполіція)
23 Квітня 2021, 18:24
читать на русском

У Херсонській області біля будинку депутата міської ради стався вибух. Поліція встановлює обставини та причетних до події.

Як повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області, подія сталася в одному з селищ міського типу Новокаховської територіальної громади.

Зазначається, що приблизно о 02:30 до поліції звернувся депутат міської ради. Він розповів, що вночі невідомий кинув у його подвір’я вибуховий пристрій. В цей час родина заявника перебувала в будинку, тому ніхто не постраждав. Але в результаті вибуху було пошкоджено автомобіль "Мерседес-310", фасад та вікна будинку.

Поліціянти виявили деформовані металеві фрагменти, рештки ймовірно від гранати РГД-5, ричаг УЗРГМ, які вилучили та направили на експертизу. Також правоохоронці обстежили прилеглу територію: жодних підозрілих або небезпечних предметів не виявили.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 352 "Умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, що контррозвідка СБУ викрила трьох високопосадовців Івано-Франківської області на подвійному громадянстві, чиновників звільнили.

Читайте також

1