У Хмельницькій області вирувала негода: затопило десятки вулиць та приміщень (фото)

Понад 50 рятувальників ще досі усувають наслідки негоди
У Хмельницькій області вирувала негода: затопило десятки вулиць та приміщень (фото)
Наслідки негоди у Хмельницькій області (фото: km.dsns.gov.ua)
6 Серпня 2021, 15:28
читать на русском

У Хмельницькій області вирувала негода, наслідки якої усували рятувальники. Вони відкачували воду на вулицях та прибирали повалені дерева.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області.

Зазначається, що від 7:00 5 серпня рятувальники обласного центру відкачували води на вулицях: Нижня Берегова, Пересипкіна, Грушевського, Подільська, Плоска, Тиха, Профспілкова, Гонти, а також провулку Пилипчука у Хмельницькому. Всього було відкачано 2590 куб. м води з п'яти підвальних приміщень та п'яти відкритих територій.

Вже вночі на території Кам’янець-Подільського району спостерігалося різке погіршення погодних умов, зокрема сильний вітер (понад 20 м/с) та заливні дощі.

Внаслідок негоди на території району було повалено більше сотні дерев, зірвано дахи з п'яти будинків та приватних споруд, а також пошкоджено дах на південній брамі Кам’янець-Подільської фортеці.

Станом на 8:00 ранку бійці ДСНС розкряжували та прибрали 53 повалених дерева на автодорозі в напрямку "Кам’янець-Подільський-Білогір’я" та 28 дерев у місті Кам’янець-Подільський.

Загалом до усунення наслідків негоди залучали 14 одиниць техніки та 57 рятувальників Хмельниччини. Роботи ще тривають.

Нагадаємо, що у Вінниці ввечері 5 серпня через сильний дощ затопило вулиці, а потік води був настільки сильний, що змивало навіть асфальт та зелені насадження.

У Чернівецькій області через сильний вітер та зливу повалило дерева. Рятувальники показали, як усували наслідки негоди.

Читайте також

1