У Хмельницькому лікарі видалили чоловікові око замість пухлини (відео)

Лікарі поставили пацієнтові неправильний діагноз
У Хмельницькому лікарі видалили чоловікові око замість пухлини (відео)
Чоловік, якому помилково видалили око (Скірншот ТСН)
18 Березня 2021, 01:02
читать на русском

У Хмельницькому лікарі поставили пацієнтові неправильний діагноз і видалили здорове око замість пухлини.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Нині пан Василь перебуває на лікуванні у Києві у Інституті нейрохірургії, де столичні лікарі видалили задавнену пухлину, однак ока вже не повернеш.

Здорове око Василю видалили два роки тому.

Лікарка сказала: “В мене питань до вас немає. Якщо у вас немає питань до мене, його потрібно оперувати. Я готова сьогодні його оперувати, тому що воно загнило. Це виразка роговиці”. Око, виявляється, було здорове, пухлина на нього тиснула, – розповіла донька пацієнта Алла Плем’янік.

Нині пан Василь на шостий день після операції почувається оптимістично. І лікарі кажуть, що має позитивну динаміку. Але попереду на нього чекає ще довгий шлях до цілковитого відновлення.

Завідувач відділення Інституту нейрохірургії дивується. У пацієнта були всі симптоми, що проблема не з оком, але на таку операцію, не провівши ні КТ, ні МРТ досліджень людину відправляти не можна.

Будь-який лікар, у тому числі сімейний, такі базові знання має і міг би запідозрити. А у випадку, якщо не розуміє, то відправити на другу ланку, – вважає завідувач відділення субтенторіальної нейроонкології Володимир Федірко.

Федірко каже, таких випадків останнім часом дедалі більше. Столичні нейрохірурги підрахували: чотири з десяти пацієнтів приїздять до Інституту з неправильним діагнозом і втрачають час на порятунок.

Нагадаємо, 2 березня у львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні робот-хірург Da Vinci прооперував дитину. Першою пацієнткою робота стала 13-річна дівчинка, яка народилася з патологією кишківника.

1