У Кабміні переконують, що зарплата вчителів цьогоріч зросте на 25,5%

На оплату праці педагогів шкіл у бюджеті закладено майже 100 млрд грн
У Кабміні переконують, що зарплата вчителів цьогоріч зросте на 25,5%
Вчитель (Фото: pexels)
18 Січня 2021, 19:34
читать на русском

У Державному бюджеті України на 2021 рік на оплату праці вчителів шкіл передбачено 99,6 млрд грн, що на 18,7 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

Про це повідомив заступник Міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

Чиновник розповів, що за ці кошти здійснюватиметься оплата праці понад 400 тис. учителів.

Також Єрмоличев наголосив, що цьогоріч зарплата вчителів шкіл має зрости на 25,5%.

Не зважаючи на виклики, повʼязані з необхідністю реагувати на пандемію, ми стабільно продовжуємо підвищувати оплату праці вчителів. Тому передбачені у державному бюджеті на 2021 рік кошти дозволять органам місцевого самоврядування підвищити заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти в середньому на 25,5 %, ‒ повідомив заступник Міністра фінансів.

За його словами, загалом у держбюджеті на 2021 рік на освіту передбачено 169,3 млрд грн з урахуванням міжбюджетних трансфертів, що більше на 29,3 млрд грн, ніж у 2020 році.

Напрямок фінансування освіти залишається пріоритетом держави. Адже якісна освіта має бути як у міській, так і у сільській місцевості, незалежно від того, де проживає учень, ‒ зауважив Єрмоличев.

Читайте також

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (досьє Дмитра Разумкова) повідомив, що наступного року не передбачається підвищення заробітних плат вихователям дитсадків, але зарплата вчителів зросте.