Зеленський пропонує застрахувати вчителів та учнів

Вчителі – в групі ризику
Зеленський пропонує застрахувати вчителів та учнів
Фото: пресслужба президента України
5 Жовтня 2020, 16:11
читать на русском

З початком навчального процесу актуальним є питання страхування вчителів та учнів.

Про це Володимир Зеленський розповів на зустрічі з учителями та директорами шкіл у Національному комплексі "Експоцентр України" в Києві, повідомляє пресслужба президента України.

Глава держави наголосив, що педагоги – це майбутнє наших дітей, а тому – і майбутнє України.

Ми точно будемо максимально покращувати умови, в яких працюють наші освітяни, такі завдання ми ставимо уряду, – заявив Зеленський.

За його словами, йдеться не лише про фінансове забезпечення, а й про повагу, умови роботи.

Читайте також

Зеленський зауважив, що питання страхування освітян і учнів стало особливо важливим з початком навчального процесу. Наразі потрібно зрозуміти можливості, вартість і терміни, в які це можна зробити.

Питання, яке піднімається, – це застрахувати всіх. Ми ж бачимо статистику й бачимо, що вчителі – в групі ризику. Треба подумати над страхуванням для них, щоб вони розуміли, що ми турбуємося про них, почувалися в безпеці, – наголосив президент.

Раніше Міністерство освіти і науки підписало меморандум про співробітництво з кількома українськими страховими компаніями "СК "Альфа-Страхування", "Українська страхова група", "Універсальна", "Уніка", "ВУСО".

Зазначається, що ця угода допоможе забезпечити учасників освітнього процесу доступними та якісними послугами у сфері добровільного страхування здоров'я на випадок захворювання, зокрема на вірус СОVID-19.

Страхові компанії зобов'язалися розробити доступні програми добровільного страхування для сфери освіти та за потреби оновлювати (корегувати) їх, – повідомляють у МОН.

Нагадаємо, що у суботу, 3 жовтня, під Офісом президента провели чергову акцію за відставку тимчасового виконувача обов'язків міністра освіти Сергія Шкарлета. Декілька студентів у мантіях символічно залишили на сходах Офісу гарбузи, що за українською традицією означає відмову дівчини від заміжжя, а вони таким чином висловили невдоволення Шкарлетом

1