У Кабміні пояснили, чи можуть звільнити з роботи за відмову від COVID-вакцинації

Відмова працівника від вакцинації не може вважатися порушенням трудової дисципліни
У Кабміні пояснили, чи можуть звільнити з роботи за відмову від COVID-вакцинації
Вакцинація Фото: КМДА
27 Серпня 2021, 21:42
читать на русском

Працівники можуть відмовитися від вакцинації проти COVID-19. Роботодавці не мають правових підстав змушувати їх отримувати щеплення та притягувати до дисциплінарної відповідальності за відмову це робити.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на роз’яснення Міністерства економіки України.

Зазначається, що згідно з українським законодавством, повнолітня дієздатна особа має право відмовитися від лікування. А медична допомога фізичній особі старшій за 14 років надається лише за її згодою.

Крім того, відповідно до Кодексу законів про працю України, будь-яке обмеження прав працівників та дискримінація, зокрема – залежно від стану здоров’я, не допускається. Тому відмова від вакцинації не є порушенням трудової дисципліни, через що роботодавець може звільнити працівника.

Відмова працівника від вакцинації не може вважатися порушенням трудової дисципліни, – йдеться у повідомленні.

При цьому у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи йдеться про те, що вакцинація не є обов’язковою і що ніхто не може зазнавати політичного, соціального чи іншого тиску для проходження вакцинації.

А Міністерство охорони здоров'я в наказах зазначало, що в Україні вакцинація буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, не вбачається правових підстав у роботодавця примушувати працівників вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 та/або притягати їх до дисциплінарної відповідальності за відмову вакцинуватися від цієї хвороби, – повідомили в Мінекономіки.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України планує через рік повторно щепити громадян проти коронавірусу.

Читайте також