У Кабміні пояснили, як займатися спортом під час карантину вихідного дня

Міністр спорту Вадим Гутцайт рекомендує тренуватися під відкритим небом
У Кабміні пояснили, як займатися спортом під час карантину вихідного дня
Заняття спортом (Фото з відкритих джерел)
13 Листопада 2020, 15:32
читать на русском

Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт закликав займатися спортом на свіжому повітрі під час карантину вихідного дня.

Про це повідомив канал Pavlovsky News.

Про користь тренувань у парках і на стадіонах Гутцайт заявив, коментуючи закриття спортзалів під час карантину вихідного дня. Міністр пояснив, що таким чином хочуть уникнути масового скупчення людей.

У залах зараз багато відвідувачів, а їх закриття – крок до розриву ланцюга передачі хвороби, - сказав Гутцайт.

Міністр також розповів, що два місяці тому його мати померла від COVID-19, тому він вважає, що здоров`я – головний пріоритет.

Я розумію, що спорт необхідний. Усі збірні команди будуть намагатися тренуватися і змагатися у карантинних межах, - розповів міністр.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

На загальнодержавному рівні запроваджуються обмеження помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

1