У Кабміні розповіли, чи зростатимуть ціни на тарифи цієї зими

Постачальники тепла отримають від "Нафтогазу" обсяги газу за фіксованою ціною
Важливо
У Кабміні розповіли, чи зростатимуть ціни на тарифи цієї зими
Опалення Фото: з Pexels
13 Вересня 2023, 09:06

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що ціни на газ, тепло і гарячу воду залишаться незмінні до кінця опалювального сезону. Уряд забезпечив незмінність тарифів на газ для населення в зимово-осінній період.

Про це він сказав на засідання уряду.

"Важливо, що Уряд забезпечив незмінність тарифів на газ для населення в зимово-осінній період. Ціна на газ, на тепло, на гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону. Ми також продовжили дію ПСО на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від Нафтогазу обсяги блакитного палива за фіксованою ціною – 7,4 грн за куб. м", – сказав прем’єр.

Шмигаль пояснив, що це та пільгова ціна, яка дозволить не підвищувати тарифи.

"Наразі триває укладання договорів між Нафтогазом і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані", – додав він.

Як відомо, в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення, водночас він не стосується електроенергії та холодної води. Кабінет міністрів підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня з 1,68 грн/кВт-год до 2,64 грн/кВт-год.

Також з 1 липня НКРЕКП підвищила тариф на холодну воду, проте після втручання вищого керівництва країни це рішення скасували.

Нагадаємо, Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (забезпечує понад 12,4 млн українських домогосподарств) продовжила дію тарифного плану "Фіксований", який складатиме 7,96 грн. за куб. м (з ПДВ) до травня 2024 року.

Читайте також

1