Вчителі повинні стати рок-зірками: в уряді анонсували підвищення зарплат педагогів

Більшість наявних доплат педагогам скасують
Важливо
Вчителі повинні стати рок-зірками: в уряді анонсували підвищення зарплат педагогів
Школа, учні, вчитель Фото: Thirdman з Pexels
9 Вересня 2023, 06:19

Вчителям в Україні з вересня 2024 року планують підвищити базову ставку. Проте більшість надбавок, які діють зараз, скасують.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"У нас немає виходу, як не трансформувати систему освіти. У наступному році ми плануємо запустити масовий пілот, масштабний з новою заробітною платою", - сказав міністр.

За його словами, зараз є 50 видів доплати і "досить складний процес формування цієї тарифної сітки і нарахування заробітної плати", в результаті якого виходить досить маленька зарплата.

"Вчителі повинні стати рок-зірками, вони повинні заробляти точно більше, ніж середня заробітна плата по країні, а взагалі в ідеальному світі у них повинна бути одна з найбільш великих заробітних плат", - сказав він.

Федоров повідомив, що 80% зарплати вчителів буде певний оклад, решта - кілька видів доплат. "Але з самого початку ця базова ставка буде досить великою", - додав Федоров

"Поки що попередньо плануємо, що з вересня наступного року саме запрацює нова заробітна плата", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Лісовий заявив, що українським вчителям планують підвищити зарплати до 40 000 гривень. Оплата праці залежатиме від кваліфікації педагога та досягнень за час роботи. Натомість кількість відпрацьованих років відходить на інший план.

1