У Карпатах сьомий день поспіль іде сніг, очікують сходження лавин (відео)

Через сильні снігопади у горах виникла загроза сходження снігових лавин
У Карпатах сьомий день поспіль іде сніг, очікують сходження лавин (відео)
Карпати в снігу (скріншот відео)
20 Квітня 2021, 18:28
читать на русском

На високогір`ї українських Карпат  сьомий день тривають сильні снігопади, дме вітер, а температура становить 4-8 градусів морозу.

Про це повідомили у ДСНС України.

Як розповіли рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у Фейсбуці, сьогодні у горах сніжить і морозить.

На горі Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена до 30 м. Вітер північний, північно-східний 10-12 м/с. Падає сніг. Температура повітря -4°С, - йдеться у дописі.

Відео погоди у горах опублікував на своїй сторінці у соцмережі начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

На Попівані 7-мий день негода, - повідомив надзвичайник.

Пізніше Фіцак опублікував ще одне відео, на якому хмари розійшлися і визирнуло сонце, однак рятувальники повідомляють, що вияснилося ненадовго.

На території високогір'я українських Карпат різко погіршаться погодні умови. У зв'язку з сильними снігопадами з'явилася загроза сходження снігових лавин, ризику сходження снігових лавин на високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей рятувальники надали 3 рівень небезпеки, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, синоптики українського гідрометцентру передбачають, що цьогорічний травень буде прохолоднішим, аніж в останні кілька років.

1