У Києві батареї в оселях стали холодними: у КМДА пояснили, чому

На вулиці знову потепліло, тож опалення "прикрутили"
Головне
У Києві батареї в оселях стали холодними: у КМДА пояснили, чому
Опалення
23 Жовтня 2023, 13:37
читать на русском

У Києві система теплопостачання наразі працює на мінімальних параметрах. Рішення "зменшити" опалення у будинках столиці пов'язане з температурними умовами на вулиці.

Про це повідомляє  Київська міська рада.

"На сьогодні система теплопостачання Києва працює на мінімально допустимих параметрах, враховуючи зовнішню температуру повітря", - йдеться у заяві.

Як зазначила столична влада, це дозволяє "не допустити охолодження будинків, якби вони взагалі залишалися без тепла".

Також у міськраді зазначили, що більшість житлового фонду Києва, а також усі навчальні заклади оснащені індивідуальними тепловими пунктами. Вони передбачають оперативне регулювання теплоносія та автоматично обмежують подачу тепла у теплі дні.

"Наприклад, у школах на час канікул опалення буде призупинене", - додала влада Києва.

Зазначимо, що за даними Українського гідрометцентру, у Києві 23 жовтня стовпчики термометрів вдень показуватимуть +14+16 градусів, а вночі +11+13.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні розпочався опалювальний сезон 2023-2024. Через похолодання цього тижня в Києві та ще низці міст вирішили увімкнути опалення в лікарнях, школах, дитсадках. Батареї в житлових будинках у багатьох містах поки залишаються холодними, але регіони визначилися з термінами централізованої подачі тепла.

Читайте також

1