У Києві безробітних безкоштовно навчатимуть для IT-сфери

Тих, хто пройшов навчання, обіцяють забезпечити роботою мінімум на рік
У Києві безробітних безкоштовно навчатимуть для IT-сфери
Робота за комп’ютером (фото: Pexels)
21 Січня 2021, 14:12
читать на русском

Мінекономіки спільно з Мінцифрою та Державним центром зайнятості започаткували експеримент, згідно з яким безробітних навчатимуть інформаційним технологіям. Після цього українців обіцяють працевлаштувати мінімум на рік.

Відповідне рішення уряд ухвалив 20 січня, повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Навчання проходитиме у Києві. У тому випадку, якщо експеримент буде вдалим, то його планують розширити й на інші міста України.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко зазначив, що Мінекономіки продовжує системну роботу щодо зайнятості населення та допомагає громадянам України знаходити роботу з конкурентною заробітною платою.

Тепер безробітні можуть набути кваліфікацію в IT сфері та отримати перспективну роботу. При цьому, протягом навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю, - сказав він.

Зазначається, що учасниками експерименту є роботодавці з IT-бізнесу, профільні суб’єкти освітньої діяльності та зареєстровані безробітні.

Читайте також

Відбір навчальних закладів відбуватиметься за певними критеріями. Так, суб’єкти освітньої діяльності мають бути розташовані в межах Києва, проводити навчання у сфері консультування з питань інформатизації, або компʼютерного програмування, мати досвід освітньої діяльності не менше ніж п’ять років та відповідну матеріально-технічну базу.

Відбір кандидатів для проходження професійного навчання здійснюється на добровільній основі з-поміж осіб, зареєстрованих у Київському міському центрі зайнятості. Навчання не може тривати понад шість місяців, - йдеться у повідомленні.

Після успішного завершення навчання, роботодавець зобов’язаний працевлаштувати безробітного щонайменше на рік із встановленою заробітною платою у розмірі не менше двох мінімальних заробітних плати.

Нагадаємо, що мала приватизація державного та комунального майна протягом 2020 року забезпечила 2 млрд 733 млн гривень надходжень до бюджетів різних рівнів.

1