У Києві будуть штрафувати порушників нормативів вакцинації від коронавірусу

Штрафи введуть з 20 вересня, коли країна перейде у жовту карантинну зону
Важливо
У Києві будуть штрафувати порушників нормативів вакцинації від коронавірусу
Вакцинація Фото: КМДА
14 Вересня 2021, 18:18
читать на русском

У Києві почнуть штрафувати за недотримання нормативів вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в етері на телеканалі "Україна 24".

За його словами, з травня Київ почав готуватися до щеплень і вакцинальної кампанії, і сьогодні в столиці вакциновано близько 800 тис. осіб - це найвищий показник вакцинації в країні.

Що стосується тих 80% нормативу, встановленого Кабінетом міністрів щодо відвідування закладів освіти, культурного, побутового спрямування, коливається відсоток вакцинації в різному бізнесі від 20% до 90%. Найбезпечнішою у нас буде система освіти, де досягли 65-70%, але деякий бізнес досі не вакцинувався, щобільше, проходить антивакцинальна кампанія, - зазначив Рубан.

Він вважає, що сьогодні щодо вакцинації необхідно проводити всі масштабні заходи на всіх рівнях, починаючи від президента і закінчуючи медсестрою.

Ми... майже рік, спостерігаємо за допомогою відеокамер за публічними заходами. І щодня в Києві працюють 10 мобільних груп, кожна з яких обходить близько 15-20 суб'єктів і проводить роз'яснювальну роботу. Сьогодні ще не складаються протоколи про порушення, поки проходять консультації, тому що люди після літа забули, що таке коронавірус, як потрібно дотримуватися правил. Але з понеділка (20 вересня. - Ред.), коли буде ухвалене рішення Кабміну, будуть і штрафні санкції, і залучатимуться до відповідальності порушники, - сказав Рубан.

Нагадаємо, столична поліція на прохання Київської міської державної адміністрації почала проводити у місті спеціальні рейди, аби виявляти порушників маскового режиму.

Читайте також