У Києві четверо поліціянтів викрали чоловіка та вимагали з нього 10 тисяч доларів

Тримали потерпілого у кайданках доти, поки той не дав частину коштів
У Києві четверо поліціянтів викрали чоловіка та вимагали з нього 10 тисяч доларів
Поліція, обмежувальна стрічка Фото: Телеграм КМДА
26 Липня 2021, 21:39
читать на русском

Чотирьох поліціянтів судитимуть та одного цивільного за викрадення людини та незаконне заволодіння автомобілем.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що до суду було скеровано обвинувальний акт щодо злочинної групи у складі п’яти осіб, з яких четверо – працівники Солом’янського управління поліції ГУ НП у м. Києві. Їх обвинувачують у незаконному позбавленні волі людини, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, а один із них - у незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 146 та ч. 3 ст. 289 КК України).

Слідство з'ясувало, що четверо правоохоронців придумали план: викрасти 50-річного мешканця Львова та отримати від нього грошові кошти.

Вони отримали інформацію про те, що потерпілий періодично виступає посередником у продажу автомобілів. Тому під виглядом покупців поліціянти домовились з ним про зустріч та огляд транспортного засобу – автомобіля марки "Toyota Land Cruiser Prado 150" вартістю понад 1 млн грн.

Перебуваючи в одному з райцентрів на території Київської області, співробітники поліції, не маючи жодних законних підстав, вдягнули на чоловіка кайданки та, протиправно утримуючи у своєму автомобілі, почали вимагати від нього 10 тис. доларів США за не притягнення до відповідальності за сфабрикованим обвинуваченням у нібито спробі продажу викраденого автомобіля, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці отримали від чоловіка частину суми, а саме 2 тисячі євро. Після цього потерпілого відпустили.

Згодом один із вказаних працівників поліції залучив знайомого, який за допомогою евакуатора мав перевезти автомобіль, що продавав львів’янин, до обумовленого місця для подальшого продажу без згоди власника. Але такі дії вчасно викрили під час спроби транспортування автомобіля до схованки.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Надалі за результатом проведених слідчих дій вдалося викрити усіх учасників злочинної схеми.

Нагадаємо, що в Одесі судитимуть п’ятьох членів банди, до складу якої входив поліціянт, за шантаж та позбавлення волі гомосексуалів.

Читайте також

1