У Києві демонтують частину блокпостів - КМВА

Непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; укріплять бліндажі, приведуть до ладу окопи
Важливо
У Києві демонтують частину блокпостів - КМВА
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
14 Березня 2023, 19:39
читать на русском

КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці.

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

"За рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій у Києві була зведена до мінімальної. Тому, після детального аналізу наявної системи інженерних загороджень та після розрахунку усіх потенційних загроз та небезпек, КМВА разом із командуванням Угруповання сил і засобів оборони Києва опрацювали спільне рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на практиці це передбачає подальше функціонування деяких блокпостів та інженерних споруд, перехід у "сплячий" режим частини інженерних загороджень та повний демонтаж інших інженерних загороджень.

У КМВА роз’яснили, що інженерні споруди, які й надалі повинні виконувати свою безпекову функцію для столиці – залишатимуться, але їхні складові будуть вдосконалені – непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові; укріплять бліндажі, приведуть до ладу окопи.

Крім того, частина інших інженерних загороджень, які матимуть значення для оборони міста – залишаться існувати у "сплячому" режимі. Тобто такі блокпости приберуть з проїжджої частини. Але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях, щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойовий режим в найкоротший час.

Решту системи інженерних загороджень Києва, в яких немає зараз потреби, демонтують. Такі блокпости приберуть з проїжджої частини; вивезуть бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки; будуть засипані окопи, демонтовані бліндажі.

У КМВА зауважили, що впровадження такого рішення зробить Київ більш комфортним для жителів – будуть розвантажені дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом.

Нагадаємо, у столиці запровадили проєкт зі збору використаних газових балонів у населення і передачу їх на фронт.