У Києві дерусифікують до 300 вулиць та понад пів сотні пам'ятних об'єктів

Перейменування вулиць столиці відбуватиметься за участі киян
У Києві дерусифікують до 300 вулиць та понад пів сотні пам'ятних об'єктів
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
26 Квітня 2022, 06:19
читать на русском

В Києві планується перейменування близько 300 вулиць, назви яких пов’язані з росією чи Білоруссю.

Як повідмовляє пресслужба КМДА, про це розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування 279 міських об’єктів (вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе, станцій метрополітену).

Повний перелік обʼєктів, які планується перейменувати, а також зразок оформлення обґрунтування щодо нових назв – за посиланням.

Пропозиції щодо перейменування прийматимуть до 1 травня цього року на електронну адресу: [email protected].

За словами Бондаренка, у списку на перейменування здебільшого вулиці, чиї назви походять від російських або білоруських міст. Також є обʼєкти, названі на честь письменників, художників, учених.

Депутатський корпус Київської міської ради прийняв рішення зібрати пропозиції мешканців щодо перейменування міських об’єктів, які носять назви, пов’язані з росією та білоруссю. Кияни можуть надсилати свої пропозиції до 1 травня. Для цього необхідно надати інформаційну довідку та обґрунтувати запропоновану назву. Згодом буде проведено рейтингове голосування, оскільки саме мешканці мають визначити нові назви для міських об’єктів. У разі, якщо не надійде жодних пропозицій щодо окремих об’єктів, їх перейменовано не буде, – додав він.

Нагадаємо, у Києві цього тижня демонтують скульптуру двох робітників, встановлену в центрі столиці ще в 1982 році "на ознаменування возз’єднання України з росією".

Читайте також