У Києві перейменували сквер дружби між Києвом та Москвою на Героїв Маріуполя

У столиці ще є десятки вулиць і об’єктів із назвами, пов'язаними з агресором
У Києві перейменували сквер дружби між Києвом та Москвою на Героїв Маріуполя
Віталій Кличко / Фото: kyiv.klichko.org
15 Квітня 2022, 14:35
читать на русском

Київрада сьогодні ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, зазначивши, що у засіданні взяли участь 93 депутати.

Сьогодні я подав проєкт рішення про перейменування колишнього скверу дружби між Києвом та Москвою на сквер Героїв Маріуполя. І депутати підтримали таку ініціативу.

Сквер розташований в Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського – на Теремках. Кілька років його відремонтували.

Пам’ятний знак так званій "дружбі", що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо! – сказав Кличко після засідання Київради.

Також депутати Київради підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Зокрема спрощення процедури при відзначенні, нагородженні українських героїв і волонтерів, а також процедури найменувань об’єктів міста.

Сьогодні Київрада ухвалила низку перейменувань міських об’єктів, проєкти рішень щодо яких вже були підготовлені та пройшли необхідні процедури.

Але в Києві ще є десятки вулиць і об’єктів із назвами, пов’язаними з агресором. Їх перейменування – актуальне. Тому ми випрацюємо нові назви, які будуть носити ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об’єкти. На ці процедури ми виділили час до 9 травня. Опрацюємо пакетом і ухвалимо комплексне рішення на засіданні Київради, – наголосив Кличко.

Раніше народний депутат України Федір Веніславський розповів про законопроєкт щодо зміни географічних назв в Україні, пов'язаних з російською федерацією. Він зазначив, що в Україні не залишиться назв, пов'язаних якимось чином з російською федерацією. 

Читайте також

1