У Києві перейменують 15 вулиць та п'ять станцій метрополітену

Дерусифікують вулицю Московську та бульвар Дружби народів
Головне
У Києві перейменують 15 вулиць та п'ять станцій метрополітену
Київ / Фото: prostir.ua
11 Квітня 2022, 20:55
читать на русском

Міська влада Києва вирішила змінити "російські назви" кількох вулиць та станції метро у столиці.

Про це повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в етері телеканалу "Київ".

За його словами, влада столиці підтримує ініціативи мешканців Києва щодо перейменування пам’ятних знаків, будь-яких назв, пов’язаних із країною-агресором та її союзниками.

Тому у Київській міській раді найближчим часом планують перейменувати 15 вулиць та п'ять станцій київського метрополітену з метою завершення процесу дерусифікації у столиці, - сказав він.

Бондаренко зазначив, що в умовах повномасштабної війни росії проти України "гостро постало питання" перейменування вулиць, станцій метрополітену та інших міських об’єктів у столиці, які носять назви відомих діячів та знакових подій країни-агресора або її союзників.

Зараз я можу сказати, що це точно торкнеться вулиць Московської, Героїв Сталінграда, бульвару Дружби Народів, станцій київської підземки "Героїв Дніпра" та "Мінська". Я впевнений, що завершити процес дерусифікації ми зможемо вже на найближчому пленарному засіданні Київської міської ради, – зазначив Бондаренко.

Раніше народний депутат України Федір Веніславський розповів про законопроєкт щодо зміни географічних назв в Україні, пов'язаних з російською федерацією. Він зазначив, що в Україні не залишиться назв, пов'язаних якимось чином з російською федерацією. 

Читайте також