У Києві двоє хворих на COVID-19 вистрибнули із вікна лікарні

Попередня версія слідства — самогубство
У Києві двоє хворих на COVID-19 вистрибнули із вікна лікарні
Машина швидкої допомоги Фото: МОЗ
21 Жовтня 2020, 17:06
читать на русском

У Києві за два дні двоє людей наклали на себе руки в медичних закладах, де лікувались від коронавірусної хвороби.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури, передає Українська правда.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 115 КК України з позначкою "Самогубство". Слідчими поліції проводиться комплекс заходів, спрямованих на встановлення обставин трагічних випадків, та причин, які могли до них призвести, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загиблі - жінка 60 років та чоловік 68 років.

Жінка - вранці 19 жовтня викинулася з вікна 4 поверху інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Пацієнтка загинула не відразу, лікарі боролися за її життя до 7 години ранку, і вона померла в реанімації.

Чоловік - 20 жовтня теж вистрибнув з вікна 4 поверху міської клінічної лікарні №8, що в Оболонському районі столиці.

Як написали в спільноті dtp.kiev.ua у соціальній мережі Facebook, чоловік скоїв самогубство навмисно. В публікаціїї зазначили: "Надів костюм і в ошатному вистрибнув, відразу на смерть". Однак, передсмертної записки загиблий не залишив.

Читайте також

Медичний директор ПАТ "Фармак" Віталій Усенко зазначає, що це вже друга хвиля дивних самогубств в столиці. Наприкінці вересня також загинули кілька пацієнтів, у яких був діагностований коронавірус.

Справа в тому, що при COVID-19 у деяких пацієнтів виникають порушення діяльності ЦНС, пов'язані з коронавірусом і які можуть викликати психіатричні розлади, - пише він у Facebook.

Усенко додає, що ще в липні 2020 року лікарі звернули увагу на нервово-психічні ускладнення при COVID-19, включаючи великий депресивний розлад, біполярний розлад (BD), різні психози, обсесивно-компульсивний розлад та посттравматичний стресовий розлад.

Нервово-психічні наслідки COVID-19 представляють серйозну клінічну проблему, яку слід враховувати в майбутньому при призначенні комплексної терапії, - пише він.

Читайте також

Зазначимо, 22 вересня у Київській міській клінічній лікарні №4, в якій лікуються пацієнти з коронавірусною інфекцією COVID-19, за дві доби двоє чоловіків наклали на себе руки. Обидва вистрибнули з одного і того ж вікна другого поверху.

Речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець повідомила, що попередня версія слідства — самогубство. Порушено кримінальні провадження. Наразі правоохоронці шукають свідків та встановлюються обставини події.

Нагадаємо, що в Дніпрі застрелився лікар через підозру у нього COVID-19.

1