Стало відомо, де найбільше хворих із COVID-19 у лікарнях країни

Лікарняних ліжок стає все менше
Важливо
Стало відомо, де найбільше хворих із COVID-19 у лікарнях країни
Лікарня, хворий, пацієнт (фото: Pexels)
11 Жовтня 2020, 11:32
читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що найбільш складна ситуація із заповненістю лікарень хворими на коронавірус у Донецькій, Одеській, Харківській, Сумській областях та в Києві. Це саме ті регіони, де реєструють рекордні кількості нових випадків зараження COVID-19.

Про це він повідомив під час щоденного брифінгу.

Найбільш напружена ситуація з точки зору ліжкового фонду, наповненості наших лікарень - у Донецькій, Одеській областях, у місті Київ, в Харківській області. Тобто, ті регіони, де у нас зараз велика кількість нових випадків реєструється. Також Сумська область, - розповів Степанов (досьє Максима Степанова).

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня повідомлялося, що у Києві та ще п'яти областях країни лікарняні ліжка вже заповнені на понад 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Пізніше голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив, що у Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні.