У Києві двоє немовлят з коронавірусом потрапили до реанімації

COVID у своєму найважчому перебігу повертається
У Києві двоє немовлят з коронавірусом потрапили до реанімації
Немовля, пологи, дитина Фото: Anthony з Pexels
3 Серпня 2022, 16:37
читать на русском

В столиці збільшується кількість дітей з коронавірусом, які мають ускладнення.

Як повідомила директорка київського Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, в столичних закладах охорони здоров’я з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває 78 осіб, із яких 5 дітей, а з підозрою на захворювання 29 осіб, із яких 22 дитини.

Зокрема, до реанімації потрапили двоє дітей, хворих на COVID-19, це немовля, що народилося 14 днів тому, та майже дворічна дитина.

Гінзбург зазначила, що на прикладі профільного інфекційного дитячого медичного закладу столиці можна зробити певні висновки про тенденцію до росту випадків тяжких форм коронавірусної інфекції серед дитячого населення.

Якщо перші 4 місяці 2022 року дітей на стаціонарному лікуванні перебували одиниці дітей з COVID-19, а до реанімації діти не потрапляли взагалі, то в липні лікарі відділення інтенсивної терапії виборювали у хвороби двох малюків і зараз рятують ще двох. Це однозначно свідчить про те, що COVID у своєму найважчому перебігу повертається. Повертається стрімко й агресивно, не жаліючи самих незахищених – наймолодших, – зазначила вона.

Нагадаємо, у столиці очікують на сезонний спалах захворюваності на COVID-19.

1