У столиці очікується спалах коронавірусу: киянам нагадали адреси пунктів вакцинації

Мешканцям столиці доступні перші дві дози та дві бустерні
У столиці очікується спалах коронавірусу: киянам нагадали адреси пунктів вакцинації
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
29 Липня 2022, 14:13
читать на русском

У столиці очікують на сезонний спалах захворюваності на COVID-19.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург, передає КМДА. 

Як грип та інші гострі респіраторні і вірусні інфекції, COVID "піднімає голову" з похолоданням. Але насамперед зростання темпів розповсюдження вірусу пов’язане з активним переміщенням людей наприкінці літа... До столиці повертаються кияни, які виїжджали у безпечні міста, а також приїжджають вимушені переселенці. Тож наполегливо раджу вакцинуватися, адже щеплення – єдиний на сьогодні дієвий механізм захисту від коронавірусу і майже стовідсоткова гарантія, що навіть у разі зараження хвороба мине без тяжких станів та ускладнень, - зазначила вона.

Гінзбург нагадала, що наразі існує можливість зробити першу дозу (для тих, хто до цього не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. Для другої бустерної дози рекомендовано застосовувати мРНК-вакцину (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. Детальніше – за посиланням.

Представниця КМДА додала, що вакцинація від COVID-19 проводиться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ "Gulliver", "River Mall", універмазі "Україна". Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Адреси пунктів вакцинації - тут.

Нагадаємо, останнім часом кияни стали частіше хворіти на коронавірус. 

1