У Києві метеорологи попереджають про другу хвилю паводку - КМВА

Причиною другої хвилі підтоплень можуть стати значні опади
Головне
У Києві метеорологи попереджають про другу хвилю паводку - КМВА
Паводок у Києві
24 Квітня 2023, 20:57
читать на русском

Масштабний паводок у Києві продовжує йти на спад, а рівень води знизився на 20 см від вчорашнього рівня. Але говорити про його кінець поки зарано, синоптики прогнозують другу хвилю підтоплень наприкінці квітня - на початку травня.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Говорити, що цьогорічне водопілля для столиці вже минулося - зарано. Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвилю паводку наприкінці квітня чи початку травня", - каже начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас як зазначають в відомстві, передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста.

"Однак, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій", - додав він.

За його даними, станом на 10 ранку 24 квітня рівень води у Дніпрі у Києві біля моста "Метро" становить 9 283 см, що аж на 20 см менше вчорашнього показника.

"Це найбільше падіння рівня води з початку водопілля. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано", - констатував Попко.

Нагадаємо, в Україні нині спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг. Йдеться про території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей. Пік першої хвилі паводка фахівці прогнозують на 22-23 квітня.

Читайте також