У Києві можуть продовжити локдаун: умови

Все залежить від COVID-ситуації та динаміки
Важливо
У Києві можуть продовжити локдаун: умови
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
1 Квітня 2021, 17:57
читать на русском

У Києві можуть продовжити локдаун після 16 квітня, якщо ситуація із поширенням коронавірусу у столиці не покращиться.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський в етері "Громадського радіо".

Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати, якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня вже почнуть давати результати, - сказав він.

У КМДА сподіваються, що у столиці буде позитивна динаміка у середині квітня, вийде розірвати ланцюжок захворюваності. Тільки після цього розглядатимуть варіант послаблення карантинних обмежень.

Читайте також

За словами Мондриївського, влада розуміє, що карантин негативно впливає на економіку та бізнес, але такі заходи наразі необхідні через складну ситуацію у лікарнях.

Подібні рішення — щодо посилення карантину — зараз приймаються на рівні багатьох країн, аби знизити кількість захворювань та навантаженість на медичну систему, - зазначив заступник голови КМДА.


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження.

Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів, тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. Будуть зачинені усі заклади освіти та заборонені планові госпіталізації в лікарнях.

У Києві під час жорсткого карантину торговельні заклади повинні будуть надавати пріоритет в обслуговуванні пенсіонерів щоденно від 10 до 12 години ранку.

1