У Києві можуть змінити оплату за проїзд у громадському транспорту: що пропонується

Кияни хочуть оплачувати проїзд банківською картою
У Києві можуть змінити оплату за проїзд у громадському транспорту: що пропонується
Нові тролейбуси в Києві Фото: КМДА
3 Вересня 2022, 23:12
читать на русском

Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію стосовно оплати проїзду у громадському транспорті банківською карткою.

Столичні мешканці проголосували за петицію №10964 "Додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту".

Автори ініціативи зазначають, що "при проїзді в тролейбусах, автобусах немає можливості придбати фізичний квиток, так само як і транспортну карту, на всіх зупинках або в салоні транспорту. Квиток в додатку "Київ Цифровий" теж є ненадійним засобом оплати, оскільки вимагає наявності зарядженого смартфона та підключення до Інтернету. До того ж гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно".

У відповіді на петицію Кличко зазначив, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати проїзду на транспорті банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, покладено на єдиного оператора АСОП – комунальне підприємство Головний інформаційно-обчислювальний центр (КП ГІОЦ).

Технічні засоби АСОП, які на сьогодні встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства "Київпастранс", технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками, - додав він.

Мер столиці не уточнив, коли оплата банківською карткою буде можливою.

Нагадаємо, від 1 вересня у Києві почали діяти спецперепустки нового формату для пересування містом під час комендантської години.

1