У Києві на Дніпрі репетирували катери, які візьмуть участь у параді до Дня Незалежності (фото, відео)

У водному параді братимуть участь майже 20 катерів та 100 військових
У Києві на Дніпрі репетирували катери, які візьмуть участь у параді до Дня Незалежності (фото, відео)
Фото: Дмитро Чалий, АрміяInform
15 Серпня 2021, 09:31
читать на русском

На річці Дніпро у Києві відбулися спільні тренування сил сектору безпеки та оборони держави, що візьмуть участь у параді з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Про це пише видання АрміяInform.

Учасники заходу провели тренувальне проходження малих броньованих артилерійських катерів Військово-Морських Сил з виконанням вправ радіоелектронної боротьби, катерів Держприкордонслужби, Нацполіції та ДСНС України.

Вперше за роки незалежності на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу відбудеться демонстрація спільних дій сил сектору безпеки та оборони держави. До тренувань залучено майже сотня особового складу та близько 20 катерів, — розповів представник Командування Військово-Морських Сил ЗС України капітан 1 рангу Олександр Павловський.

Також відпрацювали висадку груп спецпризначення та десанту на необладнане узбережжя із залученням швидкісних катерів Willard та БТР-80. Після цього відбулася показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи.

Передбачається, що до заходу також залучатиметься морська авіація Військово-Морських Сил, авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, відбудеться проліт літаків Су-25, вертольотів Мі-8 та Мі-14ПЧ. Завершиться дійство проходженням буксирів з фонтануванням і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Нагадаємо, 24 серпня у Києві відбудеться військовий парад до Дня Незалежності України, тому центр міста перекриють на час святкування.

Читайте також

1