У Києві на метро "Вокзальна" хочуть зробити ще один вихід

Пропозиції від учасників приймаються до 20 листопада
У Києві на метро "Вокзальна" хочуть зробити ще один вихід
Метро “Вокзальна” у Києві (фото: Вікіпедія)
18 Листопада 2020, 10:32
читать на русском

Київський метрополітен оголосив тендер на проєктування другого виходу станції "Вокзальна" та реконструкції наявної станції.

Про це повідомила пресслужба Київського метрополітену.

Зазначається, що учасники можуть до 20 листопада надіслати свої пропозиції. Аукціон призначили через три дні після завершення подачі заявок.

Умовами договору передбачено, що роботи з проєктування розпочнуться після визначення фінансування на проведення будівництва та реконструкції.

Зазначимо, що станція "Вокзальна" - одна з перших п'яти, що запрацювали у першому пусковому комплексі 1960 року. Реконструкція її інфраструктури не проводилася з часу початку роботи.

Читайте також

Другий вихід зі станції для якісного обслуговування пасажиропотоку потрібний уже давно.

Нагадаємо, що 6 листопада метрополітену Києва виповнилося 60 років. Цього дня у 1960 році відкрили першу чергу протяжністю 5,2 кілометра, яка складалася з п'яти станцій.

Першими станціями київського метро були "Вокзальна", "Університет", "Хрещатик", "Арсенальна" і "Дніпро" сучасної червоної гілки. Відкриття почалося з урочистого мітингу на станції "Хрещатик". Тоді ж відправився перший поїзд з пасажирами.

Також у київському метро на станціях будуть встановлені ще 19 дефібриляторів. Раніше встановили 52 одиниці такого обладнання у касах метро.