У Києві розпочали опалювальний сезон для шкіл та лікарень

Підключення житлових будинків відбуватиметься в залежності від погодних умов
Важливо
У Києві розпочали опалювальний сезон для шкіл та лікарень
Опалення (Фото: picabu)
7 Жовтня 2022, 19:31
читать на русском

Київ розпочинає опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ сфери. Таке рішення сьогодні ухвалила Рада оборони міста. Підключатимуть об’єкти до тепла індивідуально - за заявками їх керівників. Керівники цих закладів самостійно визначатимуть доцільність чи поки недоцільність увімкнення тепла.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Більшість закладів соціальної інфраструктури оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що дозволяють регулювати постачання тепла та максимально ефективно використовувати енергоносії. Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, аби рішення про початок підключення тепла було виваженим та раціональним, - написав Кличко.

Нагадаємо, у Києві планують придбати пересувні мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону. Вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть в пунктах обігріву.

Керуючі компанії, що обслуговують житловий фонд, придбали додаткову спецтехніку для роботи взимку – аварійно-ремонтні авто, машини для посипання доріг, трактори, генератори, автовишки.

КМДА також перевіряє стан електромереж та електрообладнання, що повинне стабільно працювати взимку в умовах підвищеного навантаження. Адже система електропостачання є резервною для забезпечення тепла.

Читайте також