У Києві шахраї відбирали житло в алкозалежних та у наркоманів

Злочинна група діяла протягом п'яти років
У Києві шахраї відбирали житло в алкозалежних та у наркоманів
Викриття шахраїв у Києві Фото: kyiv.gp.gov.ua
1 Вересня 2021, 22:04
читать на русском

У Києві судитимуть групу шахраїв, які незаконно утримували алко- та наркозалежних людей, аби заволодіти їхнім житлом.

Як повідомляє Київська міська прокуратура, група осіб протягом 2017-2021 років, маючи на меті заволодіння столичною нерухомістю, відслідковувала інформацію про самотніх киян та осіб із наркотичною чи алкогольною залежністю, обираючи серед них потенційних жертв.

Зловмисники насильно утримували потерпілих у приватному будинку на території Миколаївській області, регулярно застосовуючи до них як психологічне, так і фізичне насильство. Одного з них учасники злочинної групи незаконно утримували у будинку майже 3 роки з метою заволодіння належною йому квартирою. Весь цей час чоловіка розшукували як безвісти зниклого.

Загалом упродовж указаного періоду зловмисникам вдалося заволодіти чотирма об’єктами нерухомості на загальну суму понад 5,5 млн грн, серед яких і квартира, що належить територіальної громади міста Києва як відумерла спадщина, - розповіли у прокуратурі.

Крім того, у ході слідства правоохоронці попередили ще одну спробу шахрайського заволодіння квартирою вартістю 1,2 млн грн.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох обвинувачених скеровано до суду для розгляду по суті. Матеріали щодо четвертого учасника злочинної групи виділені в окреме провадження та його оголошено у розшук.

Санкцією інкримінованих статей передбачено покарання у вигляді позбавлення полі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, столичного лікаря-стоматолога підозрюють у замаху на вбивство, розбійних нападах та шахрайстві на 400 тис. гривень.

Читайте також