У Києві шестикласниця "замінувала" школу: евакуювали понад 300 людей

Поліція хоче застосувати до школярки заходи примусового виховання
У Києві шестикласниця "замінувала" школу: евакуювали понад 300 людей
Діти в школі (Фото: НУШ)
25 Листопада 2020, 18:00
читать на русском

12-річна учениця одного із навчальних закладів столиці зателефонувала до поліції та повідомила про начебто замінування школи на вулиці Івана Кудрі.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції м. Києва.

Читайте також

На місце події виїхали фахівці вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група, патрульні, рятувальники та лікарі.

Зі школи швидко евакуювали понад 300 осіб. Експерти-вибухотехніки зі службовими собаками ретельно обстежили будівлю та прилеглу територію. У результаті перевірки будь-яких небезпечних чи вибухових пристроїв не виявили.

Правоохоронці встановили, що до неправдивого повідомлення про замінування причетна 12-річна учениця цього ж навчального закладу. Працівники ювенальної превенції в присутності психолога та близьких її родичів опитали дівчинку.

У  поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Поліцейські клопотатимуть перед судом про призначення школярці заходів виховного характеру.

Читайте також

Нагадаємо, що народний депутат, якого скандально виключили зі "слуг", Гео Лерос опублікував рішення Печерського районного суду Києва, в якому йдеться, що дзвінок про мінування Олександрівської лікарні здійснили з телефону Руслана Гончарова, який є помічником нардепа "Слуги народу" Миколи Тищенка.

Лерос зазначив, що ввечері 8 квітня Тищенко зі своїми друзями і помічниками зібрали "побухати" і з мобільного Руслана Гончарова повідомили про мінування кардіологічного корпусу Олександрівської лікарні. Гончаров – давній друг Тищенка і його помічник.

За словами Лероса, до злочину причетний ще один помічник Тищенка - Дмитро Богдан.

Після скоєного Тищенко з помічниками побігли "замолювати" гріхи до лікарні.

А 13 листопада у Києві невідомі особи повідомили про замінування будівлі Верховної Ради України.

1