У Києві скасовують безкоштовний проїзд у громадському транспорті

Це означає, що пасажири знову сплачуватимуть за користування автобусами, тролейбусами, трамваями та метро
Головне
У Києві скасовують безкоштовний проїзд у громадському транспорті
Транспорт, автобус Фото: сайт КМДА
15 Травня 2022, 06:08
читать на русском

У понеділок, 16 травня, відновить роботу електронна система оплати проїзду у громадському транспорті.

Як повідомила Київська міська державна адміністрація, це означає, що пасажири знову сплачуватимуть за послуги громадського транспорту.

Водночас міський застосунок "Київ Цифровий" відновлює сервіси QR-квитків і транспортних карт, щоб користувачі могли придбати поїздки заздалегідь.

Зазначимо, що 24 лютого 2022 року місто зробило проїзд у метро та наземному громадському транспорті безкоштовним для евакуації мешканців із Києва. Поїздки на транспортних картах були збережені, а QR-квитки — "заморожені".

Користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, зможуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця.

Користувачі, які мали проїзні на березень, автоматично отримають проїзні на червень у застосунку.

Користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, отримають нові квитки у застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться — на 15 днів.

Нагадаємо, що Київський метрополітен планує замінити вагони російського виробництва. Із загалом 821, які зараз експлуатуються, таких 726.

Читайте також