У Києві та Вінниці розпочалися сутички "євробляхерів" з поліцією

Правоохоронці намагаються зупинити перекриття доріг у центрі Києва
У Києві та Вінниці розпочалися сутички "євробляхерів" з поліцією
“Євробляхери” заблокували вул. Грушевського (Фото: Авто Євро Сила)
5 Листопада 2020, 14:51
читать на русском

У Києві тривають протести прихильників нерозмитнених автомобілів. "Євробляхери" перекривають вулицю Грушевського, урядовий квартал, та, за їхніми словами, основні автотраси України. В інших обласних центрах теж проходять акції на підтримку вимог "євробляхерів"

Відео сутичок з поліцією, яка намагається завадити "євробляхерам" оприлюднили у Facebook-спільноті "Київ оперативний".

Відомо, що мітингувальники поставили ультиматум: якщо законопроєкти, які їх цікавлять, не розглянуть до 13:00 – вони перекриватимуть вулицю Грушевського, урядовий квартал та основні траси України. "Євробляхери" почали вже виконувати свої обіцянки, перекриваючи Грушевського від Верховної ради до стадіону "Динамо", а силовики намагаються їм завадити.

За словами свідків, сутички почалися після того, як правоохоронці намагалися відібрати у протестувальників покришки з дисками, які ті хотіли підпалити.

В той же час автівки нардепів не можуть виїхати з-під Верховної Ради, їх теж заблокували.

Офіційної інформації з поліції про те, що відбувається у центрі Києва і чи затримали правоохоронці когось з протестувальників наразі немає.

Читайте також

Протести розпочалися також і в інших містах України. У спільноті "Авто Євро Сила" поширюють інформацію про час і місце протестів в різних містах України, а у Вінниці вже теж протестувальники побилися з поліцією, що видно на наступному відео.

Нагадаємо, протести у Києві почалися 3 листопада. Тоді в центрі столиці відбулося одразу кілька акцій протестів: під стінами Верховної Ради мітингуювали "євробляхери" та підприємці, а біля будівлі Конституційного суду - захисники мовного закону.

1