Київ накрила хвиля протестів: мітинги під Радою та КСУ

У Києві мітингують "євробляхери", захисники мовного закону та ФОПи
Головне
Київ накрила хвиля протестів: мітинги під Радою та КСУ
Протести у Києві Фото: АвтоЕвроСила
3 Листопада 2020, 11:10
читать на русском

3 листопада у Києві відбувається кілька акцій протестів: під стінами Верховної Ради мітингують "євробляхери" та підприємці, а біля будівлі Конституційного суду - захисники мовного закону.

Перші акції розпочалися під стінами Конституційного суду, який сьогодні розглядає подання 51 народного депутата щодо конституційності Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

протест під КСУ

протест під КСУ Фото: @vlada_tss

Під стінами Верховної Ради зібралися так звані "євробляхери"- власники автомобілів на єврономерах, які виступають проти високої вартості розмитнення авто, та  підприємці, які вимагають залишити для них спрощену систему оподаткування, не ускладнювати облік та звітність для ФОПів.

Поліція Києва повідомила, що посилює заходи безпеки у столиці через значну кількість акцій.

Аби не допустити будь-яких правопорушень, правоохоронці, в тому числі й кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили заходи безпеки на локаціях проведення заходів. Окрім цього, організатори деяких заходів анонсували залучення автотранспорту до проведення акції. У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Тож просимо автомобілістів завчасно планувати свої маршрути руху з урахування вищезазначеної інформації, - зазначають правоохоронці.

Читайте також

Зокрема, у поліції повідомили, що під час протесту одній людині стало зле.

Фото: поліція Києва

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд України продовжив розгляд питання конституційності Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Також, 3 листопада Верховна Рада зібралася на засідання, на якому розгляне ряд законопроєктів.

Протестувальники вимагають від депутатів розглянути законопроєкти, які дозволили б людям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто на єврономерах.

1