У Києві вихователі дитсадка знущалися над дітьми з вадами розвитку (відео)

Четверо виховательок отримали підозру у фізичному та психологічному насильстві над дітьми
Важливо
У Києві вихователі дитсадка знущалися над дітьми з вадами розвитку (відео)
16 Лютого 2023, 10:10
читать на русском

У Києві правоохоронці затримали недоброчесних вихователів, які вчиняли психологічне та фізичне насильство проти дітей, вважаючи це правильними "методами" виховання.

Про це йдеться на сайті Головного управління Нацполіції у місті Києві.

Підозру оголосили чотирьом "вихователькам" спеціалізованого закладу для дітей з порушеннями фізичного розвитку. Вартість перебування у такому закладі в середньому коштувала батькам дітей від 8 до 15 тисяч гривень.

Як прокоментував старший слідчий відповідного відділу розслідування поліції Дмитро Федорук, катування щодо дітей виховательки вчиняли систематично.

"Через особливості фізичного розвитку вихованці не могли розповісти про катування батькам. За невиконані завдання фігурантки закривали дітей у шафі, наступали ногами на руки, висміювали та ображали дитину в присутності інших діток, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником", - сказав слідчий.

Наразі правоохоронці вже провели обшук за адресою розташування закладу та місцем проживання директорки та вилучили докази їх злочинної діяльності проти дітей.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру згідно з ч. 2 ст. 127 КК України – катування, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі. Зараз слідчі проводять розслідування щодо можливої причетності інших вихователів до знущань з дітей.

Нагадаємо, у Києві вчителька однієї з шкіл побила першокласника з розладами аутичного спектра. Він зазначив, що подібний інцидент у школі відбувається не вперше, а діти та асистент вчителя знали про побої і мовчали.

1