Вчительці київської школи, яка била учня з аутизмом, оголосили про підозру

Якщо суд визнає вину вчительки, їй доведеться платити штраф або працювати на громадських роботах
Вчительці київської школи, яка била учня з аутизмом, оголосили про підозру
Вчителька побила учня (Фото: Ракурс)
5 Липня 2021, 20:16
читать на русском

Вчительці київської школи №58, яка била першокласника з аутизмом, повідомили про підозру за фактом умисного завдання удару малолітньому учню.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Під час дізнання встановлено, що інцидент, який набув значного суспільного резонансу наприкінці червня, після опублікованого нардепом Павлом Сушком відео, сталися в березні поточного року.

Тоді вчителька безпідставно побила малолітнього учня, який перебуває на інклюзивній формі навчання.

Неправомірні дії вчителя кваліфіковано за ч. 1 ст. 126 Кримінального кодексу України, тобто умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Наразі дізнання триває.

Нагадаємо, у червні нардеп Павло Сушко виклав у соцмережі відео, на якому вчителька київської школи б`є першокласника з розладами аутичного спектра. Він зазначив, що подібний інцидент у школі відбувається не вперше, а діти та асистент вчителя знали про побої і мовчали.

Читайте також