У Києві викрали чоловіка та забрали у нього криптовалюти на 2,5 млн доларів

Поліція знайшла одного з викрадачів та арештувала його
У Києві викрали чоловіка та забрали у нього криптовалюти на 2,5 млн доларів
Затримання Фото: Pexels
28 Жовтня 2021, 09:02
читать на русском

В аеропорту "Бориспіль" поліція затримала одного з учасників злочинної групи, який переховувався від органів досудового розслідування за кордоном.

Як повідомили правоохоронці, у квітні 2021 року в Києві двоє невідомих силою затягли чоловіка в автомобіль.

Згодом з’ясувалося, що мешканці Полтавської області, аби заволодіти криптовалютою потерпілого, який займається обміном електронних коштів, вирішили його викрасти. Спочатку вони вивезли його до одного з сіл Київської області та утримували в орендованому будинку.

Погрожуючи фізичною розправою, фігуранти отримали доступ до електронних гаманців потерпілого та заволоділи криптовалютою на суму 2,5 млн дол. США. Надалі чоловіка вивезли до Полтавської області, де залишили в лісі, відібравши його речі та гроші.

У зв’язку із переховуванням зловмисників від органів досудового розслідування їх оголосили у розшук. Крім того, у межах провадження слідчі, аби завадити зловмисникам проводити будь-які операції з електронними грошима потерпілого, заблокували рахунки, до яких розшукувані отримали доступ. Також поліцейським вдалося повернути частину незаконно отриманих фігурантами коштів, - йдеться у повідомленні.

25 жовтня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з працівниками Державної прикордонної служби України затримали одного з учасників злочинної групи в аеропорту "Бориспіль" одразу після його прильоту в Україну.

Його спільника шукають досі.

Злочинцям може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10-ти років.

Нагадаємо, у вересні на Тернопільщині поліція викрила групу осіб, які вимагали в чоловіка майже сім мільйонів гривень у біткоїнах.

Читайте також

1