В українського нардепа викрали біткоїнів на 22 млн гривень

Заощадження Гуріна були викрадені разом з автомобілем
В українського нардепа викрали біткоїнів на 22 млн гривень
Хакер, кібератака (фото: Pexels)
17 Вересня 2021, 15:51
читать на русском

У народного депутата з фракції "Слуга народу" Дмитра Гуріна викрали автомобіль, у якому була картка пам'яті (флешка) з так званим "холодним гаманцем", на якому зберігалася криптовалюта.

Про це пише видання "Слово і Діло" з посиланням на висновок Національного агентства з попередження корупції про результати повної перевірки декларації Гуріна за 2020 рік.

Зазначається, що депутат-слуга задекларував криптовалюту Bitcoin на суму 22 млн 528 тис. грн, які належали його дружині Марії Салтиковій. Але документів, які підтверджують достовірність цих даних, він НАЗК не надав.

Дмитро Гурін Фото: https://www.facebook.com/mitya.gurin/photos

Надаючи усні пояснення для НАЗК, Гурін зазначив, що 21 квітня 2021 року був вкрадений його автомобіль, а разом з ним і флешка - так званий "холодний гаманець, на якому зберігається криптовалюта. Правоту своїх слів він підтвердив витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Справу про крадіжку зараз розслідує Дніпровське управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, - йдеться у повідомленні.

Видання пише, що тепер у нардепа залишилось 47 тисяч гривень на банківському рахунку та непогашений борг перед АТ КБ "Приватбанк" - 52 тисячі гривень.

Нагадаємо, навесні голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, як втратив 400 біткоїнів. Депутат розповів, що випадково стер з диска комп'ютера кодове слово, необхідне для входу в систему.

Читайте також наш матеріал: Ікони, гроші та стволи: що задекларували посадовці за минулий рік 

Читайте також