Стер з диска комп'ютера кодове слово: Арахамія розповів, як втратив 400 біткоїнів

Депутат випадково стер з диска комп'ютера кодове слово, необхідне для входу в систему
Стер з диска комп'ютера кодове слово: Арахамія розповів, як втратив 400 біткоїнів
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
16 Квітня 2021, 11:58
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, як втратив 400 біткоїнів.

В етері каналу "Україна 24", як передає НВ, народний депутат  розповів, що випадково стер з диска комп'ютера кодове слово, необхідне для входу в систему.

Зараз це страшна сума, я вже навіть не хочу про це думати, - розповів Арахамія (за теперішнім курсом, 400 біткоїнів коштують майже 700 мільйонів гривень).

Нагадаємо, у 2018 році в інтерв'ю на YouTube-каналі Точка G Давид Арахамія розповів, що за кілька місяців після появи біткоїну друг вмовив його почати купити криптовалюту.

Він зберігав ключ до гаманця на зашифрованому PGP-диску на старому MacBook і змінив розширення файлу диска на .avi на випадок, якщо гаджет потрапить до чужих рук. Коли на MacBook заповнився дисковий простір, Арахамія видалив "найважчі" файли - фільми, а разом з ними гаманець з біткоїнами.

Читайте також

Нагадаємо, цього року 652 українських чиновників задекларували 46 351 біткоїн на 75 млрд грн.

Найбільша кількість власників задекларованих криптовалют працює у міських радах, Міністерстві оборони та Національній поліції.

За даними "Опендатаботу", найбільше криптовалюти записав у декларації депутат Дніпровської міської ради В’ячеслав Мішалов — 18 000 біткоінів (в еквіваленті це більше мільярду доларів США).

1