У Києві вшанували українських добровольців - фото

Добровольцям вручили подяки від мера Києва
У Києві вшанували українських добровольців - фото
Урочистості до Дня українського добровольця Фото: КМДА
14 Березня 2021, 17:42
читать на русском

У Києві відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

Участь у заходах взяли ветерани АТО/ООС та добровольці добровольчих батальйонів, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Українському добровольцю, взяли участь у поминальному молебні за загиблими. Окрім того, добровольцям вручили подяки від Київського міського голови Віталія Кличка.

Читайте також

Нагадаємо, День українського добровольця, який відзначається 14 березня, було встановлено постановою Верховної Ради України № 4261 від 17 січня 2017 року.


Довідково.

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, перші п’ять сотень добровольців із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон у Нових Петрівцях Київської області для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Із лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.