Зеленський нагородив добровольців з "Правого сектору"

64 добровольці нагороджені посмертно
Зеленський нагородив добровольців з "Правого сектору"
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
14 Березня 2021, 14:09
читать на русском

З нагоди Дня українського добровольця президент Володимир Зеленський підписав указ № 97/2021.

Як повідомляє пресслужба глави держави, цим указом президент відзначив державними нагородами тих, хто виявив особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня відзначено 67 добровольців, з яких 64 – посмертно.

Читайте також

Серед нагороджених – члени Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", батальйонів територіальної оборони "Донбас", "Айдар" та ОУН.

Також відзначено членів батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" і "Чернігів", Української добровольчої армії, диверсійно-розвідувального підрозділу "Патріот", Окремої добровольчої роти "Карпатська Січ".

Слава героям-добровольцям, які у вирішальний час стали на захист нашої свободи та показали приклад нескореності для всієї України, – сказав глава держави.


Контекст. 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Ця дата була установлена 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

1