У Києві запрацює соціальне таксі для людей з інвалідністю

Спочатку це буде близько 20 автомобілів, але їх кількість збільшуватимуть
У Києві запрацює соціальне таксі для людей з інвалідністю
Таксі (фото: pexels)
9 Квітня 2021, 05:21
читать на русском

У Києві запустять нову соціальну послугу "Соціальне таксі для осіб з інвалідністю". Перші автомобілі вийдуть на маршрути вже в травні цього року.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, передає пресслужба КМДА.

Коли ми запланували створення цієї послуги, то зіткнулися з проблемою – відсутністю нормативних актів, які б її регулювали. Минулого року ми запустили послугу в пілотному режимі та паралельно почали розробляти порядок її надання, - сказала Хонда.

Читайте також

За її словами, "пілот" проявив себе добре та вказав на недоліки. Водночас затвердження порядку – це бюрократичний механізм, який потребував досить багато часу. Але він вже зареєстрований в органах юстиції.

Тобто Київ – перший в Україні розробив та зареєстрував цю соціальну послугу, - зазначила вона.

Заступниця голови КМДА додала, що подачу пропозицій на конкурс уже завершено. Після оголошення переможця, він почне підготовку до виходу на маршрут вже в кінці квітня – на початку травня. Спочатку на вулиці вийде близько 20 спеціально-обладнаних автомобілів, але їх буде ставати більше.

Нагадаємо, що у Києві запрацювали перші пункти моніторингу повітря, які розташовані в Дарницькому і Дніпровському районах столиці.

1