У Києві затримали групу інформаторів російських спецслужб та колаборанта (відео)

Також було знищено центри розсилки деструктивних СМС українським військовим
У Києві затримали групу інформаторів російських спецслужб та колаборанта (відео)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
5 Квітня 2022, 05:06
читать на русском

У Києві Служба безпеки України ліквідувала групу інформаторів російських спецслужб і два центри розсилки деструктивних СМС.

Про це розповів речник відомства Артем Дехтяренко.

За його словами, протягом минулих вихідних СБУ реалізувала у столиці кілька масштабних спецоперацій, щоб нейтралізувати розвідувально-підривну діяльність російських окупантів. Зокрема, СБУ знешкодила групу інформаторів спецслужб РФ.

Так, було встановлено місцезнаходження "штаб-квартири" ворожої агентури та затримали її резидента. Ним виявився місцевий житель, який був завербований представниками так званих "Л/ДНР". До складу групи входили учасники однієї з проросійських громадських організацій.

Ворожі агенти збирали дані про переміщення військової техніки Збройних Сил України та дислокації блокпостів Тероборони на Київщині. Також зловмисники поширювали через соцмережі заклики на підтримку окупантів, - повідомили в СБУ.

За оперативними даними, після виконання цих завдань куратор зі спецслужб РФ планував "евакуювати" інформаторів на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Крім того, у Києві викрито працівника однієї з міських лікарень, який агітував медперсонал допомагати російським окупантам, у тому числі даними щодо дислокації українських військових підрозділів. Він був завербований представниками спецслужб РФ.

Куратори "гарантували" колаборанту призначення на керівну посаду в окупаційній адміністрації, яку ворог планував створити у Києві.

Також у столичному регіоні співробітники СБУ припинили діяльність двох підпільних телекомунікаційних центрів. Через них було розіслано майже 3 тис. деструктивних СМС українським військовим і представникам місцевої влади. Повідомлення містили погрози, заклики до капітуляції та співпраці з окупантами.

Нагадаємо, що Служба безпеки України ліквідувала нову агентурну мережу окупантів і знешкодила банду, яка нападала на підрозділи Тероборони.

Читайте також