У Києві затримали жителя Маріуполя, який передавав ворогам фото зруйнованих будівель (фото)

Чоловік використовував для цього різні телеграм-канали
У Києві затримали жителя Маріуполя, який передавав ворогам фото зруйнованих будівель (фото)
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice
1 Квітня 2022, 21:42
читать на русском

У Києві правоохоронці затримали чоловіка за розповсюдження інформації щодо зруйнованих об’єктів за допомогою різних телеграм-каналів для прихильників "руського міра".

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

Чоловік надсилав фотографії зруйнованих російськими окупантами будівель та об’єктів інфраструктури іншим прихильникам "руського міра". Його дії кваліфіковано як посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Поліціянти викрили чоловіка, який за допомогою телеграм-каналу викладав фото ракетних ударів по будівлях та об’єктам інфраструктури. Правоохоронці встановили особу зловмисника та провели невідкладний обшук за місцем його проживання.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Як зазначив начальник Оболонського управління поліції Віктор Михайленко, поліцейські з’ясували, що окрім фотографій пошкоджених об’єктів чоловік ще й нецензурно висловлювався стосовно роботи військових, які захищають територію України від російських окупантів:

"У тісній взаємодії із працівниками Служби безпеки України ми з’ясували, що фігурантом виявився 30-річний уродженець Маріуполя, який тимчасово проживає у Києві. Під час проведення обшуку за місцем його мешкання нами виявлено та вилучено грошові кошти в сумі сто три тисячі російських рублів, чотири ноутбуки, п’ять мобільних телефонів, фотоапарат, жорсткий диск, флеш-накопичувачі різного типу, бінокль дальністю тисяча метрів та блокноти із записами. Вилучені речі направлені на проведення експертного дослідження".

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Слідчі Оболонського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Наразі правопорушником займаються профільні служби. За скоєне зловмиснику загрожує від трьох до п’яти років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що Служба безпеки України ліквідувала нову агентурну мережу окупантів і знешкодила банду, яка нападала на підрозділи Тероборони.

Читайте також

1