У Києві знайшли 33 нелегальних притулки для літніх людей

За результатами перевірок відкрито дев`ять кримінальних проваджень
У Києві знайшли 33 нелегальних притулки для літніх людей
Будинок для літніх людей (Фото: Вілла добра)
29 Січня 2021, 13:40
читать на русском

У Києві під час перевірки приватних будинків для літніх людей знайшли  33 нелегальні установи, щодо дев'яти вже порушено кримінальні провадження.

Про це під час брифінгу повідомив київський міський голова Віталій Кличко.

Мер зокрема розповів, що міська влада постійно перевіряє комунальні будинки для людей похилого віку і всі соціальні установи міста. Після трагедії у Харкові, у столиці дали доручення перевірити, чи працюють у Києві подібні приватні заклади для людей похилого віку.

Міжвідомчі робочі групи… знайшли в столиці 33 приватних так званих "пансіонати для літніх людей" та реабілітаційних центрів. Стосовно 9 з них вже відкрили кримінальні провадження. І перевірки в столиці тривають, - повідомив Кличко (досьє Віталія Кличка).

Мер також зазначив, що міська влада, фактично, не може впливати на діяльність таких приватних установ, оскільки законодавчо це питання не врегульоване.

Я переконаний, що контроль за якістю послуг людям похилого віку в приватних установах повинен бути у місцевої влади. Від цього залежить безпека людей і їх життя, - підкреслив мер Києва.

Тому у КМДА вважають, що органи місцевого самоврядування, ДСНС та правоохоронці повинні мати право контролювати діяльність приватних закладів для літніх людей.

Читайте також

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Як повідомила генпрокурорка України Ірини Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової), причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Читайте більше у нашому матеріалі: "15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо".